Connect with us

Actualitat

Tres centres escolars de Santanyí fa dos anys i mig que esperen reformes

El CEIP Blai Bonet té 7 aules prefabricades, en el col.legi de s’Alqueria Blanca hi ha problemes  d’espai  i el de Llombards fa anys que arrossega problemes de goteres

ls centres educatius públics de Santanyí, s’Alqueria Blanca i Es Llombards, necessiten obres per millorar les condicions en les que els estudiats reben la seva educació. Entre d’altres problemes, al CEIP Blai Bonet de Santanyí hi ha fins a 7 aules prefabricades, al CEIP Mare de Déu de Consolació de s’Alqueria Blanca hi ha manca d’espai (una aula s’ha de reconvertir en menjador cada dia, amb tots els problemes que suposa), i el CEIP Sant Domingo des Llombards fa anys que arrossega problemes de goteres.

És per això que des de la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Santanyí es reclama, des de principi de legislatura, al Govern de les Illes Balears, que inclogui aquests centres a la seva planificació de millores d’infraestructures educatives. Per al 2017 es van anunciar 13,7 milions d’euros per invertir a 66 centres educatius de Balears, però no s’ha executat cap obra a Santanyí. De fet, encara no s’ha redactat cap projecte, tot i que l’Ajuntament ha intentat facilitar al màxim els tràmits i el finançament a l’IBISEC (Institut Balear d’Infraestructures i Serveis Educatius). I la situació s’agreuja quan el Govern, al pressupost d’enguany, tenia una partida inicial de 500.000€ per executar obres al CEIP Blai Bonet, que no es gastarà al centre santanyiner.

“Al CEIP Blai Bonet l’ampliació és urgent; fa dos anys teníem 4 aules en barracons i ara ja son 7”, segons el batle

Segons ha explicat el batle de Santanyí, Llorenç Galmés: “Des de l’equip de govern municipal, ja a principi d’aquesta legislatura, l’any 2015, vàrem traslladar a la Conselleria d’Educació les necessitats de les escoles dels nostres nuclis, sempre oferint la màxima col·laboració. Al CEIP Blai Bonet l’ampliació és urgent; fa dos anys teníem 4 aules en barracons i ara ja son 7. I l’Ajuntament ha ofert el solar on poder executar l’ampliació, i fins i tot, avançar els doblers pe tirar endavant les obres. El que no és de rebut és que hagin passat dos anys i mig de legislatura, i encara no tinguin ni un projecte damunt la taula. El fet que no hagi utilitzat el que hi havia previst al pressupost de 2017, demostra la poca importància que la Conselleria dona a les necessitats educatives de Santanyí”.

Galmés ha assenyalat que la instal·lació de les 7 aules prefabricades al CEIP Blai Bonet ha obligat a cedir una de les aules de l’escoleta municipal a l’escola de Santanyí, fet que impedeix que l’Ajuntament ampliï el servei de l’escoleta a nadons.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència