Connect with us

Societat

El Papa prohibeix que es vengui tabac al Vaticà

El motiu, segons la Santa Seu, és que no poden col·laborar amb una pràctica que perjudica clarament la salut de les persones

A partir del 2018, els treballadors o residents a la Ciutat del Vaticà, hauran de caminar fins a la ciutat de Roma per poder comprar-se un paquet de tabac. El motiu, segons explica la Santa Seu en un comunicat, és que no poden col·laborar amb una pràctica que perjudica clarament la salut de les persones i per aquest motiu el Papa ha decidit prohibir la venda de cigarrets al Vaticà.

Fins ara, molts italians s’acostaven al que es coneixia popularment com “l’estanc del Papa”, per comprar tabac, vins o licors. Els sortia més econòmic que a Roma, perquè a l’estat del Vaticà els impostos son més baixos. En teoria, només hi podien accedir els diplomàtics i treballadors de la Santa Seu, amb una targeta especial que els permet comprar com a màxim cinc cartrons al més. Però a la pràctica es venien al públic en general. En el seu comunicat, el portaveu del Papa recorda que el tabac causa la mort de més de 7 milions de persones cada any, segons l’Organització Mundial de la Salut, i per això, no hi poden col·laborar.

Són tendència