Connect with us

Actualitat

PortsIB inicia aquest divendres la reforma del Port de Portocristo

Amb una inversió de 596.337 euros

Ports de les Illes Balears (PortsIB) inicia aquest divendres dia 10 la reforma del Port de Portocristo, més concretament l’ampliació dels banys i la restauració del marge de Llevant del moll de cantil del Riuet, amb una inversió total de 596.337 euros, uns 240.000 euros menys que el pressupost de licitació previst inicialment. Així ho ha presentat avui matí el conseller de Territori, Energia i Mobilitat del Govern de les Illes Balears, Marc Pons, acompanyat del director general de Ports i Aeroports, Xavier Ramis; del director gerent de PortsIB, Pedro Puigdengoles, i del Delegat de l’Ajuntament de Manacor a Porto Cristo, Joan Gomila.

“Es tracta d’una inversió necessària i imprescindible per resoldre i consolidar la part del Moll del Riuet que no només serà estructural, sino que també representarà una millora de la pavimentació, i dóna resposta a una demanda històrica dels comerciants que necessitaven una millora. Començam les obres de manera inmediata, són 5 mesos d’obres, generarem alguna molestia, ho hem de saber,  però el mes d’abril estaran acabades i, per tant, estarem preparats per començar la temporada del 2018. És una inversió que venia des de fa molts d’anys, hi donam resposta, i hem complert amb tot el que havíem planificat”, ha explicat el conseller.

La primera actuació que comença aquest divendres consisteix a la reforma i ampliació dels banys per adaptar-los a la normativa vigent. El pressupost de licitació era de 84.830,95€ i finalment s’ha adjudicat per 70.918,66€, amb una baixa del 16,40%. Té un termini d’execució de dos mesos, per la qual cosa el gener estaran finalitzades, i la farà l’empresa Llabrés Feliu SLU.

Pel que fa  a la segona actuació, consisteix a reforçar el mur cantil del marge de Llevant del Riuet. El projecte va ser aprovat amb un pressupost inicial de 753.288,62€ IVA exclòs i un termini d’execució de 5 mesos. Finalment, s’ha adjudicat a la UTE Copcisa SA/ Construcciones Olives SL per 525.418,81€ IVA exclòs, el que suposa una baixa del 30% sobre el pressupost de licitació. El termini d’execució és de 5 mesos, per la qual cosa la previsió és que estiguin finalitzades l’abril de l’any que ve. Té 24 mesos d’ampliació de garantia.

El moll presenta uns símptomes de inestabilitat degut a l’enfonsament del mur cantil. Els danys s’han produït als llarg de la seva existència, i en particular durant els darrers 30 anys.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència