Connect with us

Comunitat

El Consell de Mallorca decideix internalitzar el servei d’ITV

L’ens insular ha decidit no prorrogar el contracte amb l’empresa concessionària del servei

El Consell de Mallorca ha decidit no prorrogar el contracte amb l’empresa concessionària del servei d’Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV) de Mallorca.

A partir d’ara, s’ha de crear una comissió formada per personal tècnic del Consell i representants de tots els grups polítics que formen el Ple per tal de decidir quina és la millor fórmula.
La consellera ha explicat que la proposta que fa el Departament de Territori i Infraestructures és la d’internalitzar el servei mitjançant una empresa pública que assumiria la gestió de la ITV a partir del 12 de juny de 2018.
Garrido ha afirmat que “no podem prorrogar un contracte de fa 20 anys amb uns plecs de 1988. Les condicions han canviat molt. Abans, les inspeccions es passaven amb més freqüència i, actualment, a Mallorca hi ha molts més cotxes que fa 20 anys”.
A més, ha afegit que aquesta decisió “no té res a veure amb la satisfacció que tenim amb la feina que fa la concessionària. És un servei de qualitat i vull agrair a l’empresa i als treballadors la dedicació que hi tenen”.
La institució insular va encomanar un estudi extern per conèixer les xifres de la ITV de Mallorca. Aquesta estudi determina que l’empresa concessionària, General de Servicios ITV SA, va tenir uns beneficis de 5 milions d’euros al 2014 i de 4,7 milions al 2015. Aquests resultats són “un argument més per no prorrogar el contracte perquè és una empresa que està tenint uns guanys molt alts”.
La consellera Garrido també ha volgut enviar un missatge de tranquil·litat a tots els treballadors perquè “mantendrem les mateixes condicions de treball del conveni col·lectiu que tenen amb l’empresa actual”.
Durant el 2016, la ITV de Mallorca va superar les 370.000 primeres inspeccions, unes 20.000 més que l’any anterior. A més, es varen dur a terme quasi 80.000 segones inspeccions.

Són tendència