Connect with us

Artà

Primera passa per ampliar el Parc Natural de Llevant

Govern, Artà i Capdepera acorden iniciar un procés participatiu perquè s’aprovi l’ampliació

El 9 de novembre de l’any 2001 es va declarar el Parc Natural de la Península de Llevant i les reserves naturals de cap de Ferrutx i cap des Freu. Un any després, amb el Decret 58/2002, de 12 d’abril, de modificació del Decret 127/2001, de 9 de novembre, pel qual es declara el Parc Natural de la Península de Llevant, se’n reduí substancialment la superfície fins a les 1.407,09 hectàrees terrestres actuals, les quals corresponen íntegrament a propietat pública.

Aquest dilluns el conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal, i el director general d’Espais Naturals i Biodiversitat, Miquel Mir, s’han reunit amb els batles d’Artà i de Capdepera, en el mateix Parc, ubicat al nord-est de l’illa de Mallorca. El director general ja s’havia reunit en ocasions anteriors amb els representants dels ajuntaments d’aquestes localitats. De fet, la Conselleria ja ha rebut l’interès de l’Ajuntament de Capdepera i l’Acord del Ple de l’Ajuntament d’Artà favorables a l’ampliació.

L’objectiu d’aquesta trobada és fixar la línia de treball per a la proposta acordada de la futura ampliació del Parc Natural de la Península de Llevant. En aquests moments es començarà a debatre la proposta, que la Conselleria vol treballar amb el consens de tots els implicats. El director general, Miquel Mir, ha demanat als dos batles que “ajudin a aconseguir i garantir el suport social dels seus municipis, ja que això facilitarà molt més la tramitació i l’aprovació final de la proposta d’ampliació”.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència