Connect with us

Actualitat

Manacor celebra els primers vint anys de comerç just

Divendres passat va tenir lloc a la Institució Alcover l’acte de clausura del cicle de celebracions

Ja fa vint anys que un grup de joves voluntaris del Casal de la Pau de Manacor varen obrir la primera botiga de productes de comerç just a la ciutat. “En tot aquest temps, la botiga i la gent que treballa per a la difusió del comerç just com a eina per disminuir les desigualtats i per potenciar l’economia social i solidària ha anat canviat; el camí no sempre ha estat fàcil però hem incorporat nova gent i després de vint anys som aquí”, va agrair presidenta de l’associació Casal de la Pau – s’Altra Senalla, Joana Galmés.

I és que divendres passat, dia 3 de novembre, va celebrar-se a la Institució Alcover l’acte de clausura del cicle de celebracions dels 20 anys de comerç just a Manacor. Tallers, dinars de germanor o concerts han format part del programa que s’ha cuit des de la botiga del carrer Bosch, des d’on durant tot l’any s’organitzen activitats de sensibilització i es realitzen activitats educatives enfocades a alumnes de tota la comarca. “Els pobles i les ciutats no només són cases, carrers i places sinó que són les persones allò que és més importa i Manacor té un gran patrimoni en persones , persones que formen part de l’enorme teixit associatiu de municipi”, va destacar la batlessa, Catalina Riera.

Des de la federació s’Altra Senalla, que agrupa botigues de comerç just arreu de les Illes Balears, Ana Marto va destacar que “compartim el somni que el comerç mundial sigui just perquè el que realment importa és que tots omplim la senalla dels productes que els artesans, pagesos i productors d’arreu del món necessiten que comprem per viure amb dignitat”. A l’acte també hi participaren el director general de cooperació del Govern de les Illes Balears, Antoni Servera; i el representant de l’obra social de Caixa Colona, Tomeu Jaume. A més també hi intervingueren els músics José Leoncio García, que interpretà una peça al piano mentre es projectaven fotografies de record, i el guitarrista Damià Timoner. La vetllada va acabar amb un brindis i un tast de productes de comerç just.

Són tendència