Connect with us

Actualitat

Absolen dos homes acusats d’estafar 7.000 euros amb la venda d’un habitatge a Vilafranca

El denunciant assegurava que quan va anar a visitar les obres es va trobar amb que la casa ja estava habitada

La Secció Primera de l’Audiència Provincial de Balears ha absolt dos homes acusats d’estafar 7.000 euros a un altre amb la venda d’un habitatge a Vilafranca de Bonany.

El denunciant assegurava que els dos acusats van convèncer per subscriure un contracte de compravenda pel qual va lliurar 7.000 euros, amb l’objectiu de no formalitzar la venda i de quedar-se amb els doblers lliurats per, posteriorment, tornar-la a alienar a un tercer, cosa que els magistrats no han considerat acreditat. L’immoble formava part d’un edifici en construcció i el comprador va pagar els 7.000 euros als venedors comprometent-se a pagar la resta amb l’atorgament de l’escriptura pública. No obstant això finalment no es va elevar a escriptura pública i es va alienar l’habitatge mitjançant contracte privat a una tercera persona que no sabia res del contracte anterior.

El denunciant va explicar que fins i tot havia venut una casa de Palma per comprar aquesta, més propera al seu lloc de treball. Va declarar davant del jutge que quan es va interessar per l’estat de les obres, els venedors li van dir que no estaven acabades i després no atenien les seves telefonades. Segons la seva versió, quan va anar a visitar l’obra, es va trobar que hi havia persones habitant l’habitatge, però els venedors li van dir que no feien comptes tornar-li els doblers. Els acusats van reconèixer que no van tornar els 7.000 euros al denunciant però van assenyalar que pensaven oferir-li una vivenda de característiques similars. En aquest sentit, la Sala considera que no pot dotar-se de rellevància incriminatòria la no devolució de la quantitat ja que els acusats van indicar que no la van reintegrar va ser per falta de liquiditat i no han ocultat aquest fet. El seu mercantil va instar la declaració de concurs voluntari i la quantitat reclamada consta anotada comptablement en els comptes anuals presentats.

Valora aquest article
>
Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *