Connect with us

Comarca

Permetre l’aparcament d’es Trenc implicarà un frau de llei, segons el GOB

L’entitat ecologista demana a MÉS i PSOE què retirin l’esmena parlamentària i respectin l’acord del Consell de Govern d’eliminació d’aquest aparcament

El procediment de creació del futur parc natural d’Es Trenc i el Salobrar de Campos segueix el seu camí al Parlament. Després de la discussió i desestimació de l’esmena a la totalitat presentada pel Partit Popular, resta ara la discussió de les esmenes parcials, entre elles i com a més important la relativa a l’aparcament d’Es Trenc.

El GOB recorda que el passat 13 de gener el Consell de Govern aprovà un avantprojecte de llei de creació del parc natural que suprimeix l’aparcament d’Es Trenc i disposa la restauració ambiental de la zona degradada. Però ja en tramitació parlamentària, de forma simultània MÉS-PSOE i PP presentaren dues esmenes, pràcticament idèntiques, que plantegen el manteniment de l’aparcament amb una sèrie de condicions: màxim de 400 places, restauració de la part situada dins zona de domini públic, habilitació d’un nou vial per a la sortida, etc.

El plantejament d’aquesta reculada per part de MÉS i PSOE, en relació al que ja aprovà el Consell de Govern, “ens sembla escandalós a més d’altament inconvenient per a la conservació del nou espai protegit. Consideram que l’estalvi econòmic de no fer front a l’expropiació dels terrenys no compensa la càrrega que suposarà pel nou parc natural haver de mantenir una instal·lació altament impactant a una de les zones més sensibles”. El GOB també considera inacceptable fer cas omís als informes ambientals de la pròpia Conselleria de Medi Ambient justificant la necessitat de suprimir l’aparcament i restaurar la zona afectada.

El GOB reitera la demanda a MÉS i PSOE per què retirin l’esmena abans que es discuteixi al Parlament.

Són tendència