Connect with us

Societat

Presó incondicional per a Oriol Junqueras i set consellers destituïts de Catalunya

La jutgessa ha adoptat la decisió només 72 hores després que la Fiscalia General de l’Estat anunciés el passat dilluns una querella per rebel·lió, sedició i malversació de fons

La jutgessa de l’Audiència Nacional Carmen Lamela ha dictat presó incondicional per als consellers destituïts de la Generalitat de Catalunya, Oriol Junqueras, Jordi Turull, Josep Rull, Dolors Bassa, Raül Romeva, Joaquim Forn, Carles Mundó i Meritxell Borràs, ipresó eludible amb fiança de 50.000 euros per a Santi Vila.

Lamela actua d’aquesta manera seguint el criteri de la Fiscalia, que ha reclamat aquestes mateixes mesures després de les compareixences on tots –tret de Vila- han contestat només les preguntes de les seves defenses. Els consellers destituïts i Vila (fins que pagui) ingressaran aquest mateix dijous a presó en règim de reclusos preventius.

Abans d’adoptar aquesta decisió Lamela ha emès una ordre de detenció internacional contra el president Carles Puigdemont i quatre consellers més i l’ha remès a les autoritats belgues.

La jutgessa ha adoptat la decisió només 72 hores després que la Fiscalia General de l’Estat anunciés el passat dilluns una querella per rebel·lió, sedició i malversació de fons, a més de delictes connexos, contra tots els membres del govern de Carles Puigdemont.

Són tendència