Connect with us

Actualitat

La presència del moscard tigre s’ha duplicat a Capdepera

Segons les dades agafades de les ovitrampes en aquests mesos, el nucli de Font de sa Cala és la zona més conflictiva amb 1.985 ous detectats

El nombre d’ous que posa el moscard tigre a Capdepera ha augmentat respecte l’any passat. El 2016 es van quantificar 2.917 ous a tot el municipi i el que portam del 2017, 6.921.

És el segon any consecutiu que l’Ajuntament de Capdepera fa un mostreig de vigilància del moscard tigre al municipi amb la consultoria Moscard Tigre. L’any passat es va confirmar la presència de l’insecte a tots els nuclis urbans gabellins. Es van col·locar 23 ovitrampes, tassons negres amb aigua on es quantifiquen els ous que es dipositen, repartides de la següent manera: Canyamel 2, Font de sa Cala 4, Cala Rajada 10, Capdepera 5, i cala Mesquida 2. Una vegada comprovat que a les ovitrampes hi havia ous de moscard tigre i que per tant això significava que el moscard tigre tenia presència a Capdepera, es van cercar els possible focus de cria a zones públiques i se’n van trobar 49 de positius repartits a: Canyamel 1; Capdepera 18; Cala Rajada 30. Els focus positius són aquells llocs amb aigua on el moscard tigre hi pot criar.

Enguany el mostreig va començar el 8 de maig i el darrer s’ha fet el 18 d’octubre. Segons les dades agafades de les ovitrampes en aquests mesos, Font de sa Cala és la zona més conflictiva amb 1.985 ous. Tot i així, Font de sa Cala no té cap focus de cria públic la qual cosa evidencia que els focus de cria són en parcel·les privades.

Els focus de cria públics s’han tractat de manera mensual amb un producte biològic de cinc setmanes de durabilitat i que només afecta al moscard tigre, no a la resta d’ésser vius, per eliminar els ous i evitar que es tornin individus adults.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ÚLTIMES NOTÍCIES

Són tendència