Connect with us

Comunitat

‘L’aerotib’ començarà a rodar el proper dia 3 de maig

Es preveu que més de 330.000 usuaris utilitzin les noves línies durant aquesta temporada d’estiu

El nou servei de busos interurbans que connecta l’aeroport de Palma amb diferents municipis de l’illa començarà a rodar el proper dimecres dia 3 de maig. El servei s’ identificarà com l’Aerotib.

La posada en marxa de les línies de l’Aerotib serà escalonada, començant el servei amb les línies a Peguera i Magaluf i les que uniran l’aeroport amb la zona de Can Picafort, Platja de Muro i Alcúdia.

El calendari de posada en marxa de les línies és el següent:

A11: Peguera – Magaluf – Aeroport (inici 3 de maig)
A32: Can Picafort – Platja de Muro / Alcúdia – Aeroport (inici 3 de maig)
A42: Cala Bona – Cala Millor – Aeroport (inici 1 de juny)
A51: Cala d’Or – s’Arenal de Llucmajor – Aeroport (inici 15 de juny)

L’objectiu d’aquestes noves línies de transport interurbà és oferir un servei de transport públic de qualitat tant per als turistes que arriben a Son Sant Joan com per als residents i treballadors per tal de facilitar els seus desplaçaments a l’aeroport.

L’ Aerotib respon a la demanda creixent del turista que planifica el seu viatge per Internet i que opta pel transport públic, i, també a la necessitat d’ oferir un servei d’autobús regular fins a l’aeroport als residents, sense transbordaments a Palma.

D’aquesta manera, l’Aerotib connecta els principals nuclis residencials amb l’aeroport: Inca, Manacor, Llucmajor, Campos, Santanyí, Alcúdia, Son Caliu, Porto Cristo, Montuïri i Vilafranca (els dos darrers sota demanda).

El servei Aerotib està plenament integrat dins la xarxa de transport regular del TIB a Mallorca. Així doncs, els usuaris habituals poden usar la targeta intermodal i gaudir dels descomptes que aquesta ofereix i també de l’ús dels abonaments T20 i T40.

El preu del bitllet senzill d’aquetes línies oscil·la entre els 5 euros i els 12 euros en funció de la destinació.

Es preveu que més de 330.000 usuaris utilitzin les noves línies durant aquesta temporada d’estiu. Les línies Aerotib seguiran operatives durant l’hivern, i ajustaran els horaris i els itineraris en funció de l’evolució que hagi tingut el servei durant el període de maig a octubre.

Les noves dàrsenes dels busos Aerotib a l’aeroport s’emmarquen dins del projecte d’AENA de reordenació de la zona del servei de transport regular on actualment ja opera l’EMT de Palma.

Són tendència