Connect with us

Manacor

El jazz inunda el centre de Manacor

A partir de les set del capvespre d’aquest dijous començaren dos concerts que varen posar grans músics a peu de carrer

Dues formacions de professionals de la música jazz han omplit de sons la zona de vianants durant l’horabaixa del passat dijous dia 26 d’octubre. A partir de les set del vespre començaren dos concerts que varen posar grans músics a peu de carrer. “El nostre objectiu és promoure la música a la ciutat i convertir el jazz en un element dinamitzador del centre de Manacor, que és una de les zones més emblemàtiques de la ciutat”, ha explicat la batlessa en funcions, Catalina Riera. “Volem seguir en la línia de treure les arts al carrer i creim que la música jazz és capaç de fer més agradables les passejades per l’espai públic del centre de Manacor”, ha afegit la regidora de Cultura i Turisme, Antònia Llodrà.

El Jas Jazz va començar les set de l’horabaixa a la plaça de la Rectoria. Allà el trio format pel guitarrista Josep Munar, el contrabaixista Joan Garcias i el bateria Enric Fuster oferiren el seu millor repertori. “Tots ells són estudiants de música mallorquins que acaben la seva formació a Barcelona, i beuen de les influències internacionals i de les noves sonoritats”, expliquen des de l’organització.

El segon concert del Jas Jazz va tenir un perfil més internacional. El trompetista Pep Garau, el pianista Pierre Bauzerant, el contrabaixista Marko Lohicari i el bateria Julian Vaughn oferiren els seus temes i el punt i final al vespre musical del Jas Jazz. “Aquest quartet està fomat per tres músics internacionals que viuen a Mallorca i que va posar en contacte el trompetista Pep Garau, i ens ha permès gaudir de grans intèrprets i fins i tot de la bateria de Julian Vaughn, que va tocar amb l’emblemàtic B. B. King.

Els coordinadors del Jas Jazz, Jesús Mateu i Toni Puig, han explicat que “hem pogut gaudir de dues grans formacions perquè hem contactat amb alguns dels millors músics de jazz del món i amb estudiants preparadíssims que fan molta feina per oferir música i espectacle”. I és que “el jazz s’ha de veure i s’ha de sentir en directe per poder apreciar-lo com toca”, han afegit els coordinadors.

Són tendència