Connect with us

Comunitat

Matas evita la presó i haurà de pagar 1,2 milions a la Comunitat pel projecte de l’Òpera

L’Audiència condemna a l’expresident del Govern a set anys d’inhabilitació especial per a càrrec públic per prevaricació i l’absol de tràfic d’influències

La Secció Segona de l’Audiència Provincial de Balears ha dictat aquest dimecres una sentència en què condemna l’expresident del Govern, Jaume Matas, com a autor d’un delicte de prevaricació a una pena de set anys d’inhabilitació especial per a ocupació o càrrec públic, si bé l’absol del delicte de tràfic d’influències i no li imposa pena de presó.

En concepte de responsabilitat civil, el tribunal condemna a Matas a abonar a la Comunitat Autònoma una quantitat de 1,2 milions d’euros, més els interessos legals des del moment en què es va formular la reclamació fins al total pagament. Cal assenyalar que aquesta quantitat va ser el que va costar a les arques públiques el projecte dissenyat per Calatrava. Amb tot, l’expresident no ha estat condemnat a penes de presó, com demanava el ministeri fiscal, que sol·licitava un any i tres mesos de presó per al polític. Els magistrats han apreciat l’atenuant de dilacions indegudes que va sol·licitar la defensa tenint en compte que la instrucció va durar gairebé set anys. Es tracta de la sentència referent a la peça separada número 3 del cas Palma Arena, coneguda com a cas Òpera, sobre l’adjudicació d’un projecte del palau de l’òpera a Palma a l’arquitecte Santiago Calatrava.

Són tendència