Connect with us

Societat

Sobrassada: ‘La salsitxa nacional de Balears’

Un dels grans emblemes gastronòmics propis és versionada i comercialitzada per una cadena nord-americana de productes alimentaris als EUA, amb el distintiu de ‘mallorquina’

Elaborada a base de porc nord-americà, l’embotit es pot adquirir per poc menys de 19 dòlars directament al web de ‘La Tienda’, i també a través del portal de comerç electrònic Amazon. Baix la marca comercial de ‘Peregrino’, la nostra sobrassada es considerada com ‘la salsitxa nacional de Mallorca’.

L’empresa comercialitzadora als EUA assenyala que el productor va començar amb una recepta familiar atesa per un amic, el pare Miquell, nadiu de Mallorca, i ho va seguir fidelment. Els ingredients per la seva elaboració confirma els dubtes sobre l’origen del producte: a partir de la carn de porc de primera qualitat, s’ afegeix una mica de sal marina, pebre vermell sec de Múrcia, una mica d’all i oli d’oliva d’hojiblanca. Segons la firma ‘Peregrino’, “el resultat és tan bo, que el govern de Mallorca va triar aquesta sobrassada domèstica quan va patrocinar una promoció alimentària als Estats Units”.

El fet ja s’ha posat en coneixement del Consell de Mallorca i del Consell Regulador de la Indicació Geogràfica Protegida Sobrassada de Mallorca, per si estimen oportú emprendre alguna acció.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència