Connect with us

Societat

264 milions de nins i joves de 6 a 17 anys no van a escola

Molts d’aquests infants han de treballar o no hi van perquè el sistema educatiu del seu país és caòtic

L’ Informe de seguiment de l’educació al món 2017-2018, que ha elaborat la Unesco destaca que, actualment, en tot el món hi ha 264 milions de nins que no van a l’escola i que gairebé 2 de cada 10 no acaben l’educació primària perquè treballen o perquè el sistema educatiu al seu país és caòtic.

L’Àfrica subsahariana és el territori amb la taxa més alta de nins analfabets: més del 30% dels infants de la zona, un 55% de nines, no han anat mai a l’escola.

En aquest informe de la Unesco es presenta una situació realment preocupant, ja que menys de la meitat dels països que tenen una renda baixa o mitjana han tingut prou mètodes per vigilar el compliment de les normes establertes per garantir l’educació.

Com a resultat d’aquest poc control, diu l’informe, molts de nins acaben en escoles privades amb massa alumnes i recursos escassos, amb una infraestructura que no s’adequa a les necessitats i, per tant, l’aprenentatge acaba sent més lent i incomplet.

Per la directora general de la Unesco, Irina Bokova, l’educació és una responsabilitat compartida entre tots: governs, escoles, professors, pares i agents privats. A escala mundial, menys del 20% dels països garanteixen de manera legal 12 anys d’educació gratuïta o obligatòria.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència