Connect with us

Comunitat

Armengol, a l’Estat: “A Balears complim i és hora que compleixin amb nosaltres”

Debat de política general en el Parlament

La presidenta del Govern, Francina Armengol, s’ha dirigit en el seu discurs del Debat de política general al govern de l’Estat per recriminar-li que a Balears s’està complint amb les seves obligacions i que és hora que compleixin amb les Illes. Així ho ha expressat Armengol aquest dimarts, que ha mostrat la seva falta d’optimisme pel que fa a la revisió del sistema de finançament perquè l’Estat “està incomplint els terminis fixats i planteja més problemes que solucions”. En aquest sentit, ha indicat que la negociació serà “una dura batalla” tot i que s’ha compromès a defensar els interessos dels ciutadans de Balears.

“S’han acabat els temps d’acotar el cap”, ha afegit. Igualment, la presidenta del Govern ha celebrat haver aconseguit obrir negociacions per al desenvolupament d’un nou Règim Especial de Balears (REB) ja que, actualment, “la compensació de les desavantatges que provoca el fet insular no les preveu l’Estat en la mesura adequada “. “Malgrat la seva obligació constitucional, Espanya no ha aconseguit garantir, després de 35 anys d’autonomia, que la ciutadania de les Illes disposi dels mateixos drets i oportunitats que la resta”, ha criticat Armengol, que ha explicat que el Govern vol , entre altres, que els estudiants de les Balears tinguin les mateixes facilitats que els alumnes d’altres territoris. Davant  “l’exigència unànime” del nou REB, la presidenta del Govern ha agraït la col·laboració de la plataforma civil que lidera el Cercle d’Economia i el paper que està assumint el PP. “Fent pinya, unint tots els partits d’aquesta Cambra, els sindicats, les patronals i altres entitats i associacions … Som més forts”, ha sentenciat.

La Independència de Catalunya

En ocasió del debat de la Comunitat, Armengol ha manifestat que la crisi oberta pel model territorial de l’Estat i la independència de Catalunya és “molt greu”. La presidenta ha dit que “s’ha demostrat on condueixen anys d’immobilisme, anys de decisions unilaterals, anys de paraules sense fets i de fets sense paraules”.

A més, ha continuat, “s’ha demostrat que no du enlloc botar-se les lleis, ni tampoc convertir-les en trinxeres. La política té en el diàleg la seva principal arma”. El nou marc institucional, ha prosseguit, ha de “reconèixer la pluralitat nacional, lingüística i cultural d’un Estat que és divers i que només pot garantir una igualtat dels drets si tracta de manera diferent a aquell que és diferent”.

En aquest context, ha reclamat “més autogovern i un millor finançament”, així com establir espais de diàleg permanent perquè “la distància entre els pobles i generacions no sigui insalvable”.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència