Connect with us

Actualitat

El batle de Capdepera, investigat per presumptes irregularitats urbanístiques

Per una sèrie de llicències atorgades per construir xalets en sòl rústic protegit

El batle de Capdepera, Rafel Fernández, conjuntament amb  alguns regidors de l’equip de govern, hauran de declarar com a investigats el proper dia 27 de novembre  en un cas de presumptes irregularitats urbanístiques en mans del jutjat d’instrucció número 1 de Manacor.

Es tracta d’una sèrie de llicències atorgades per construir xalets en sòl rústic protegit que segons els informes de la causa es podrien haver atorgar de manera irregular, segons ha informat aquest dimarts IB3 Notícies. Segons aquestes mateixesfonts, en alguns casos perquè la parcel.la no tenia els metres quadrats mínims que fixa la llei, i en d’altres perquè se concediren pròrrogues i altres decisions administratives contràries a la normativa, amb dilacions injustificades o informes jurídics ambigus, fets que els especialistes del servei de protecció de la natura de la guàrdia civil, el Seprona, qualifiquen de molt greus i de presumptes delictes contra l’ordenació del territori.

Algunes llicències o pròrrogues són anteriors a 2011, i d’altres es concediren l’any 2012, quan el socialista Rafel Fernández ja era batle, i haurien beneficiat diferents veïns del poble i promotors estrangers, entre d’ells una propietat de la parella de l’ex batle del PP Joan Ferrer.

Els ex batles Bartomeu Alzina (PSOE) i Pep Gallego (UCAP), i els regidors Mateu Garau, Maria Pilar Gasull i Sebastia Sureda també han estat citats com a investigats per la jutgessa

Després de 3 anys d’investigació policial i judicial, ara el batle Rafel Fernández i altres càrrecs com l’ex batle Bartomeu Alzina i Pep Gallego, i els regidors Mateu Garau, Maria Pilar Gasull i Sebastia Sureda  han estat citats com a investigats per la jutgessa Ana Salmerón per tal d’esclarir els fets i determinar l’abast d’aquestes presumptes irregularitats detectades per la Guàrdia Civil. Se’ls imputa un delicte contra l’ordenació del territori.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència