Connect with us

Actualitat

El Consell de Mallorca cercarà vies de col·laboració amb la D.O Pla i Llevant per obrir una sala de Tast

 Antoni Bennàssar i Marina Vera, president  i gerent de l’entitat, han presentat aquest projecte als representants insulars

El Consell de Mallorca cercarà vies de col·laboració amb la D.O Pla i Llevant per obrir una sala de Tast. Avui, el president de la institució Insular, Miquel Ensenyat, s’ha reunit amb  Antoni Bennàssar  i Marina Vera, president  i gerent de la DO Pla i Llevant – Vins de la Terra. A l’encontre també ha participat el conseller d’Economia i Hisenda, Cosme Bonet i s’ha presentat aquest projecte.

La sala de tast o d’anàlisi sensorial té per objecte proporcionar als catadors experts que realitzen els assajos sensorials professionals, un ambient adequat sota unes normes que facilitin el treball i que a més asseguri que els resultats puguin repetir-se si s’efectuen d’igual manera. Habilitar aquest espai està condicionat al compliment d’una normativa específica. Entre d’altres, el local ha de ser acollidor i estar il·luminat de forma correcta i neutra. Es tracta d’evitar distraccions per part del color o la il·luminació que puguin influir en els resultats del tast.
La nova sala de tast permetrà adaptar les instal·lacions a la normativa i posarà a l’abast dels expertss els recursos necessàris per fer les cates. Les instal·lacions també podràn ser destinat al tast d’altres productes agroalimentàris como ara l’oli i el formatge que es produeix a l’illa. A més, i durant el temps que no sigui utilitzat pels professionals la D.O. planteja obrir el reciente al públic per fer tasts de promoció i divulgació dels productes locals.
La Denominació d’Origen Pla i Llevant va ser fundada l’any 1999.  Agrupa 18 municipis de les comarques del Pla i Llevant: Algaida, Ariany, Artà, Campos, Capdepera, Felanitx, Llucmajor, Manacor, Maria de la Salut, Montuïri, Muro, Petra, Porreres, Sant Joan, Sant Llorenç des Cardassar, Santa Margalida, Sineu i Vilafranca de Bonany. Actualment hi ha inscrits 13 cellers i 67 viticultors, amb un total de 444 hectàrees de vinya.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència