Connect with us

Artà

Artà instal·la comptadors d’aigua telemàtics per a un consum responsable

Serà el primer municipi de les Illes que emprarà aquest sistema innovador

 Els comptadors d’aigua telemàtics  permetran la detecció de fuites amb temps rècord i milloraran les dades de consum. El municipi serà el primer  de les Balears en posar en marxa aquest sistema a través de la tecnologia ‘Sigfox’ i el primer de l’Estat en implantar aquest sistema en el cent per cent dels seus usuaris i de tot el seu territori, és a dir, en tot el territori en què l’Ajuntament gestiona el servei d’aigua (Artà, Colònia de Sant Pere, Montferrutx i s’Estanyol quan estigui recepcionat completament).

El municipi ha iniciat un projecte per a instal·lar aquest tipus de comptadors. Una de les seves característiques principals és que permeten consultar el consum d’una casa de manera telemàtica i diàriament, sense haver d’esperar a la revisió que es du a terme cada dos mesos i sense que ningú s’hagi de desplaçar a cada domicili per a fer la lectura del consum.

Per tant, es poden detectar les fuites que es produeixin en cada habitatge en un temps rècord. Això té, principalment, tres conseqüències positives: per una banda, permetrà un gran estalvi d’aigua i, per tant, un consum més sostenible al municipi. Per altra banda, els ciutadans podran gaudir d’un estalvi econòmic, ja que no es trobaran sorpreses en la factura si tenen una fuita a casa. Finalment, a llarg termini permetrà saber els hàbits de consum al municipi i, a partir d’aquests, dissenyar unes polítiques d’estalvi més efectives.

La previsió és que l’any 2017 se’n connectin 500, que el 2018 se’n posin 1.000 més i que en finalitzar l’any 2019 ja s’hagin instal·lat comptadors a tots els habitatges del municipi (devers 4.000).

Per altra banda, també s’han fet altres actuacions, com la instal·lació de detectors de pressió a la xarxa. Així mateix, està previst que es col·loquin detectors sonors de fuites. En un futur, a més, el contribuent podrà controlar telemàticament el seu consum.

 

 

Són tendència