Connect with us

Actualitat

Mercedes Garrido, la Ronda de s’Alqueria Blanca i la Lleialtat institucional

Aquesta setmana, varem saber que l’actual Consellera del Territori del Consell de Mallorca, Mercedes Garrido, tenia previst participar d’una reunió amb els veïnats de s’Alqueria Blanca per tal d’informar-los sobre la tramitació de la futura construcció de la ronda d’aquest nucli poblacional. Una obra tan necessària com reivindicada des de fa anys pels mateixos veïnats i l’Ajuntament de Santanyí. Un projecte molt necessari per la zona. Va sorprendre que la visita de Garrido es fes amb el ‘patrocini’ dels grups de l’oposició, PSIB-PSOE i El Pi i que no s’informés, ni tampoc es convidàs, a cap representant de l’Ajuntament. Aquest fet, que podríem qualificar de deslleialtat institucional, no va agradar gens ni mica al batle de Santanyí, Llorenç Galmés, a qui li va faltar temps per comunicar-se personalment amb Garrido per fer-li saber el seu malestar i anunciar-li que convidat o no ell feia comptes assistir a la trobada que s’havia organitzat a esquenes de l’Ajuntament.

Garrido, pot justificar que va assistir convidada pels dos grups polítics de l’oposició i fins i tot pot arribar a afegir que hi va assistir a títol polític i no com a càrrec públic (tot i que és consellera d’Ordenació del CdM les 24 hores del dia), però en algun moment s’hauria d’haver demanat que hi pintava ella a una reunió amb els veïnats de s’Alqueria sense cap representant municipal, i probablement tampoc ho va fer. La participació de l’Ajuntament de Santanyí a l’hora de tirar endavant aquest projecte o qualsevol obra en el municipi és tan necessària com ho pugui ser la del Consell de Mallorca. Per tant, quan se celebra una reunió d’aquest tipus el que sembla lògic i evident és que hi participin totes les parts implicades, sense fer excepcions. Mercedes Garrido tocaria haver deixat de banda els interessos partidistes de partit i hauria d’haver corregit als organitzadors de la trobada informativa. Té taules i experiència política suficient per haver-ho fet.

La política és una cosa molt seriosa. La política ha de ser útil als ciutadans a qui serveix. La política ha de ser un instrument per millorar les condicions de vida de la ciutadania. No pot ser un circ, una representació teatral mal escrita per ideòlegs de cinc cèntims, i pitjor executada per actors que no saben estar a l’alçada.
Hem de reivindicar la política com una activitat constructiva, lícita, necessària i neta, al marge dels interessos partidistes de partit.

Quina opinió li mereixeria a la consellera Garrido que l’Ajuntament de Santanyí organitzés un acte inaugural del futur Parc de Bombers del municipi sense convidar a cap representant del Consell de Mallorca

Quina opinió li mereixeria a la consellera Garrido que l’Ajuntament de Santanyí organitzés un acte inaugural del futur Parc de Bombers del municipi sense convidar a cap representant del Consell de Mallorca. No li semblaria bé, veritat?. Idò d’això i no d’altra cosa es del que estem parlant. Al marge de les diferencies de color polític, hi ha una cosa que s’anomena lleialtat institucional i no es pot oblidar tan lleugerament.

Respecte a la reunió i els temes tractats, pocs avanços. Garrido deixar clar als assistents a la reunió que aquest reivindicat projecte haurà de seguir esperant i no s’executarà durant el que resta de legislatura, ni tant siquiera començaran les obres d’execució.

Dit això encara menys entenem la participació de la consellera en aquesta reunió. Tampoc entenem el suposat secretisme en què sembla va ser organitzada. Tanmateix no hi havia res de nou que anunciar als sofrits veïnats. Ho consideram una manera més de molestar als ciutadans i aquestes molèsties en política també resten.

P.B.

 

Són tendència