Connect with us

Societat

Puigdemont avisa a Rajoy que aprovarà la DUI si no hi ha diàleg

En una carta feta pública aquest dijous, el president de la Generalitat admet que la declaració d’independència està suspesa

Carles Puigdemont diu que el Parlament de Catalunya no va votar la DUI, però avisa Rajoy que ho farà si no hi ha diàleg. En una carta feta pública aquest dijous al matí, el president de la Generalitat admet que la declaració d’independència està suspesa, però avisa la Moncloa que si persisteix a impedir el diàleg el Parlament la declararà formalment.

En el text diu que en la carta anterior va proposar una reunió i que no ha rebut resposta i que tampoc hi ha hagut cap resposta a la seva petició de revertir la repressió. Al contrari, assegura Puigdemont que s’ha agreujat amb l’empresonament dels líders de l’ANC i Òmnium.

Per la seva banda, el govern de l’Estat ha confirmat que continuarà els tràmits per aplicar l’article 155. Després de rebre la carta de Puigdemont, el portaveu del govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo, ha informat que aquest dissabte el Consell de Ministres es reunirà de manera extraordinària per “restaurar la legalitat a l’autogovern de Catalunya”.

Són tendència