Connect with us

Comunitat

Salut investiga diversos casos de legionel·la detectats a Palmanova

Fins avui s’han vist afectades 18 persones de diversa procedència

La Direcció General de Salut Pública i Participació investiga l’origen de diversos casos de legionel·la que s’han detectat a la zona de Palmanova.
Concretament, des del 5 d’octubre i fins avui, s’han notificat 18 casos. Tots, excepte tres, s’han notificat des dels seus països d’origen, ja que han desenvolupat la malaltia quan havien finalitzat la seva estada a l’illa.
La majoria dels afectats ja s’han recuperat o evolucionen favorablement, excepte un home de 70 anys i amb diverses patologies (diabetis, leucèmia crònica,  cardiopatia isquèmica), que va morir l’11 d’octubre a l’hospital.
Els tècnics de Salut Pública han seguit tots els protocols establerts i han pres mostres a la xarxa sanitària de diversos hotels de la zona, així com a fonts ornamentals, dutxes de platja, restaurants amb nebulitzadors exteriors, aspersors de reg, al brollador d’una piscina i a un parc aquàtic.
En aquests moments, s’han confirmat mostres positives a un establiment hoteler on s’allotjaven 8 de les 18 persones afectades, i s’esperen els resultats dels cultius de les mostres agafades a la resta de punts de la localitat investigats.
Com a mesures preventives, la Direcció General de Salut Pública i l’Ajuntament de Calvià han tancat el subministrament d’aigua de l’hotel, així com de l’aigua de les dutxes de la platja de la zona, de les fonts ornamentals i regs per aspersió, elements sobre els quals es duen a terme revisions i controls de forma periòdica.
Així mateix, la Policia Local ha col·laborat amb l’autoritat sanitària en controlar establiments de la zona per si tenien en marxa nebulitzadors exteriors.
Per la seva part, els establiments hotelers també han adoptat mesures preventives i han procedit a desinfectar les seves xarxes sanitàries.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *