Connect with us

Oci i Cultura

El Jas Jazz de Manacor es torna internacional

Aquesta nova edició comptarà amb la participació del bateria Julian Vaughn, que va tocar amb l’emblemàtic B. B. King

Dues formacions de professionals de la música jazz ompliran de sons la zona de vianants l’horabaixa del proper dijous dia 26 d’octubre. A partir de les set del vespre se celebraran dos concerts “per promoure la música a la ciutat i convertir el jazz en un element dinamitzador del centre de Manacor, que és una de les zones més emblemàtiques de la ciutat”, ha explicat la primera tinenta de batle, Catalina Riera. “Volem seguir en la línia de treure les arts al carrer i creim que la música jazz és capaç de fer més agradables les passejades per l’espai públic del centre de Manacor”, ha afegit la regidora de Cultura i Turisme, Antònia Llodrà.

“La primera edició del Jas Jazz, que es va celebrar el passat mes de maig, ja va constatar l’interès d’un ampli ventall de gent per aquest tipus de música i enguany hem avançat l’horari dels concerts per facilitar l’assistència a les famílies amb infants i a tot tipus de públic en els dos concerts d’aquesta edició”, ha concretat Catalina Riera. I és que dijous dia 26 d’octubre els concerts començaran a les set de l’horabaixa, una hora abans que l’edició anterior. “Els comerços encara estaran oberts i podran aprofitar l’afluència de gent de la mateixa manera que ho fan els bars i restaurants”, ha explicat la regidora de Cultura i Turisme, Antònia Llodrà.

El dijous, dia 26, s’anuncien dos concerts per promoure la música a la ciutat i convertir el jazz en un element dinamitzador del centre de Manacor

Els coordinadors del Jas Jazz, Jesús Mateu i Toni Puig, han explicat que “dijous dia 26 podrem gaudir de dues grans formacions perquè hem contactat amb alguns dels millors músics de jazz del món i amb estudiants preparadíssims que fan molta feina per oferir música i espectacle”. I és que “el jazz s’ha de veure i s’ha de sentir en directe per poder apreciar-lo com toca”, han afegit els coordinadors.

El Jas Jazz començarà a les set de l’horabaixa de dijous dia 26 d’octubre a la plaça de la Rectoria. Allà el trio format pel guitarrista Josep Munar, el contrabaixista Joan Garcias i el bateria Enric Fuster oferiran el seu millor repertori. “Tots ells són estudiants de música mallorquins que acaben la seva formació a Barcelona, i beuen de les influències internacionals i de les noves sonoritats”, expliquen des de l’organització.

El segon concert d’aquesta edició del Jas Jazz té un perfil més internacional. El trompetista Pep Garau, el pianista Pierre Bauzerant, el contrabaixista Marko Lohicari i el bateria Julian Vaughn oferiran els seus temes i el punt i final al vespre musical del Jas Jazz. “Aquest quartet està fomat per tres músics internacionals que viuen a Mallorca i que va posar en contacte el trompetista Pep Garau, i ens permetrà gaudir de grans intèrprets i fins i tot de la bateria de Julian Vaughn, que va tocar amb l’emblemàtic B. B. King.

Són tendència