Connect with us

Comunitat

Cau la primera condemna per fingir una intoxicació alimentària en un hotel de Mallorca

Una parella británica reclamava 22.000 euros de compensació pels perjudicis provocats pel desordre en la seva salut

Un jutjat de Liverpool ha condemnat a nou mesos de presó a Deborah Briton, de 53 anys d’edat, i a 15 mesos de presó a Paul Roberts, de 43 anys, per frau en fingir intoxicacions alimentàries en un hotel de Mallorca durant les seves vacances entre 2015 i 2016, segons informa ‘The Guardian’.

La parella reclamava a la companyia de viatges i vacances Thomas Cook unes total de 20.000 lliures (22.000 euros) de cost de vacances i compensació pels perjudicis provocats pel desordre en la seva salut. A la vista judicial es van presentar proves que la família havia col·locat missatges de “sol i diversió” en els seus comptes a les xarxes socials els mateixos dies que asseguraven estar malalts. La sentència considera provada la premeditació dels fets i, durant la seva lectura, el jutge ha esmentat la “cobdícia” que els havia mogut a actuar d’aquesta manera als turistes durant les seves vacances.

El jutge David Aubrey considera que les seves afirmacions havien estat una “farsa total” i alhora ha subratllat “l’explosió” de reclamacions per problemes gàstrics dels estiuejants britànics i espera que la sentència serveixi d’escarment. “Qualsevol que se senti temptat a fer una reclamació deshonesta, ha de comptar amb que rebrà una condemna de presó immediata”, va assegurar el magistrat en la seva sentència.

SENTÈNCIA HISTÒRICA

Aquesta sentència suposa un precedent en la judicatura britànica. Les demandes de compensació per intoxicació alimentària de ciutadans britànics durant les seves vacances arreu de l’Estat s’han disparat en els últims anys.

Són tendència