Connect with us

Actualitat

A Capdepera: Un pare i el seu fill investigats per la mort d’aus rapinyaires

Els fets es remunten al passat mes de juny, quan agents de Medi Ambient van trobar a la Serra de Tramuntana una milana morta

La Guàrdia Civil, a través del Seprona, conjuntament amb Agents de Medi Ambient del Govern, ha investigat a dos homes, pare i fill, com a presumptes autors d’un delicte relatiu a la protecció de la flora, fauna i animals domèstics i un altre delicte contra la salut pública (cultiu i elaboració de droga).

Els fets es remunten al passat mes de juny, quan agents de Medi Ambient van trobar a la Serra de Tramuntana una milana morta i restes d’una tórtora que havia servit de menjar a la rapinyaire, segons informa la direcció general de la Guàrdia Civil a Balears. Després de realitzar una necròpsia a l’au, es va determinar que havia mort per ingestió de verí col·locat en les restes de la tórtora. Immediatament van donar avís al Servei de Protecció de la Naturalesa de la Guàrdia Civil, que va iniciar una investigació per a l’esclariment dels fets.

UNA CASETA D’APEROS EN UNA FINCA DE CAPDEPERA

Després de nombroses investigacions, els guàrdies civils recolzats per un ca ensinistrat en la detecció de verí, van dur a terme la inspecció d’una finca rural localitzada al terme municipal de Capdepera, on tenien fundades sospites de l’existència del verí. Així, durant la inspecció van localitzar en una caseta d’eines un pot de vidre que contenia verí i en el vehicle dels investigats, una bossa amb 6 esquers preparats per a la seva col·locació, que consistien en trossos de sobrassada amb verí.

Són tendència