Connect with us

Actualitat

Els Jutges de Pau podrien desaparèixer amb la nova normativa judicial

A Mallorca existeix aquesta figura en tots els municipis excepte Palma, Inca i Manacor

L’Associació de Jutges de Pau de Balears està duent a terme una ronda de visites institucionals per posar de manifest la seva “preocupació” pel “perill que suposaria l’entrada en vigor de la llei 20/2011” que “acabaria amb l’existència tant dels Jutjats de Pau com dels jutges de pau, titulars i substituts “.

Així ho ha manifestat l’associació en un comunicat en què recorda que tot i que l’entrada en vigor d’aquesta llei ha estat ajornada dues vegades, “cada dia es van rebaixant les competències dels Jutjats de Pau”, cosa que els fa pensar “que el final està pròxim “.

L’associació s’està reunint amb els grups polítics amb representació parlamentària i també preveu mantenir trobades amb els presidents del Parlament, Consells insulars, Govern balear i la delegada del Govern. En el comunicat, l’associació ha defensat que la desaparició dels jutges de pau i dels seus titulars “suposaria allunyar encara més als ciutadans de la justícia”.

“La tasca dels jutges de pau en conciliacions entre veïns, suport a persones necessitades o, simplement evitar litigis, o suport judicial, suposa una tasca molt valuosa i, baix el nostre punt de vista, totalment fonamental i necessària”, han recalcat. A Mallorca hi ha Jutjats de Pau en tots els municipis excepte Palma, Inca i Manacor, que són partits judicials. La resta compta amb un Jutjat de Pau i un jutge de pau.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència