Connect with us

Actualitat

Llucmajor vol promocionar el seu extens litoral mitjançant una Ruta de Miradors

La ruta inclou sis miradors: El de Son Verí, Des Delta, sa Torre, Badia Blava, Badia Gran i Cala Pi

Amb l’objectiu de promocionar tota la zona litoral de Llucmajor, l’àrea de Turisme de l’Ajuntament ha creat una Ruta de Miradors. Aquesta ruta inclou sis miradors: El de Son Verí, Des Delta, sa Torre, Badia Blava, Badia Gran i Cala Pi.

A cada un dels miradors s’ha posat una imatge on s’assenyala i explica els punts destacats que es poden contemplar i s’ha fet en català, castellà, anglès i alemany. Així mateix, el projecte també ha tengut en compte les noves tecnologies i els mi- radors estan posicionats a Google Maps i també hi ha un codi QR per a dispositius mòbils que et dóna la ubicació.

La regidora de Turisme de l’Ajuntament de Llucmajor, Lucia Escribano (PSOE) ex- plica que “el que hem fet és senyalitzar i posar informació detallada a indrets del nostre litoral que ja eren visitats com a miradors per part de la gent que viu als nu- clis que els coneix i amb aquesta iniciativa informam i volem arribar als residents a Llucmajor i Mallorca i als turistes que ens visiten perquè també en puguin gaudir”.

Amb aquesta ruta de miradors “volem promocionar de passada les 16 cales i plat- ges que tenim catalogades i que tenen el certificat de qualitat ISO14001”. “Aquesta ruta es pot fer individualment amb bicicleta o amb qualsevol altre transport particu- lar i també la promocionarem amb excursions noves i zones alternatives que es poden explorar en el nostre extens terme municipal”, apunta Escribano.

La regidora afegeix que des del punt de vista del turisme, “aquests miradors i les excursions que proposem, tenen l’avantatge que no tanquen i no estan condicio- nats per les estacions de l’any. Volem atreure un turisme que cerqui quelcom dife- rent del sol i platja i que es mogui per altres indrets del terme municipal”.

Pel que fa a la promoció, l’Ajuntament comptarà amb la col·laboració de l’Associa- ció Hotelera i també es farà a través de revistes especialitzades i agències turísti- ques de Mallorca.

MIRADORS

DE SON VERÍ NOU: Des d’aquest mirador es pot observar pràcticament tota la Badia de Palma, la capital, Palma, i la Serra de Tramuntana. A la dreta hi ha el Club Nàutic Arenal i el nucli urbà de s’Arenal de Llucmajor, la zona turística més important del nostre municipi.

DES DELTA: Mirador situat al final del davallador des Carros. Podem observar el cap Blanc -on acaba la Badia de Palma-, la urbanització de Tolleric i el cap de Re- gana.
També observam la costa de Calvià i el puig des Galatzó, i el cap Enderrocat, an- tiga bateria de costa avui convertida en l’Hotel Cap Rocat. A la dreta s’observen també restes de les antigues pedreres de marès. Cap a la dreta i a pocs minuts es troba Cala Vella

DE CALA PI: Veim la torre de Cala Pi, construïda el 1663 per prevenir els atacs pirates que se succeïen a la costa de Mallorca. Té una alçària de 10,2 m i està si- tuada a 19,5 m sobre el nivell del mar.
Entrada a cala Beltran, accessible des de la platja de cala Pi i en la qual presumi- blement va desembarcar el temut pirata turc Barba-rossa al segle XVI. També po- dem veure l’entrada a cala Pi, potser la cala més bella de Llucmajor. S’hi pot acce- dir a través de l’escala que hi ha devora el Club Cala Pi. Cala Pi té una petita platja i un típic desembarcador.També es veu el Parc Nacional Marítim Terrestre de l’Arxipèlag de Cabrera. És un conjunt de 19 illots pertanyents a l’arxipèlag balear, que varen ser declarats Parc Nacional Marítim Terrestre el 29 d’abril de 1991. El seu fons aquàtic és un dels més ben conservats del nostre litoral. En destaquen diversos endemismes botànics, im- portants colònies d’aus i el castell de finals del segle XIV.

DE SA TORRE: Podem veure Palma i part de la costa de Calvià, el castell de Be- llver i el port de Palma, a més de la part sud-oest de la Serra de Tramuntana. També es veu sobre els penya-segats, la urbanització de Tolleric, i més avall, a la mateixa vorera, restes de l’activitat d’extracció de pedra de marès. Es tracta de les pedreres de la Seu, ja que d’aquí es va extreure part de la pedra per construir la catedral.

DE BADIA BLAVA: Cap a la dreta podem veure la costa de Llucmajor fins al cap Enderrocat i al fons part de la Serra de Tramuntana. També s’aprecia la petita cala Vella, que es troba a pocs minuts del mirador des Delta.

DE BADIA GRAN: Cap a la dreta podem observar el cap Enderrocat i l’Hotel Cap Rocat, i darrere, la capital, Palma.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència