Connect with us

Actualitat

Manacor mostra el seu suport al poble de Catalunya amb una moció en defensa als drets fonamentals

A petició d’una moció de Més-Esquerra; tots els membres de l’Ajuntament a excepció dels quatre regidors del PP van donar suport a la proposta

Una moció que es va debatre “fora d’hora”; segons el regidor de Més-Esquerra, Joan Llodrà, qui va exposar la proposta. Aquesta havia de ser aprovada abans del referèndum de l’1 d’octubre; però per motius legals i davant la negativa del batle no va poder ser debatuda en el passat plenari extraordinari.
Llodrà va assegurar “que ara podríem afegir moltes més coses” però ho deixem així simplement per mostrar el nostre suport amb la llibertat d’expressió, com a dret fonamental i en protesta a les “injustícies” que s’han dut a terme a Catalunya a aquests dies, segons el grup d’Esquerres.

Davant la proposta, tots els grups del consistori varen poder donar la seva opinió de la qüestió. Podem, PSOE, UIPC i PI varen coincidir en què era un tema “polític” i que no havia estat gestionat de la manera correcta i van criticar la “brutalitat policial”; a la qual van qualificar de “desmesurada”. Tots els grups van fer una crida al diàleg per solucionar un problema “greu”.

“Ni DUI ni 155 solucionaran aquest problema que el país porta damunt des de fa molt de temps. S’ha d’arribar a un acord, s’ha de modificar l’Estatut i també la Constitució; no és un canvi necessari, és obligat”; sentencià la portaveu socialista Núria Hinojosa.

Joan Gomila també va destacar que es tracta “d’un tema de sentiments” i que considera “que s’han d’eliminar els extrems per poder solucionar alguna cosa”.

Per altra banda el grup del Partit Popular es va mostrar contrari a la moció amb contundència. Maria Antònia Sansó va voler explicar que no estaven debatent els drets fonamentals, ja que el que es debatia era il·legalitat. A més va acusar Llodrà i els seus de no saber el concepte de llibertat d’expressió i va assenyalar “que té uns límits”. A més, es va mostrar molesta perquè considera “si no ets dels seus ja no pots expressar el que penses”; “som mallorquins i espanyols”, va afegir. A més també es va queixar de l’adoctrinament de joves i nins, també en centres manacorins.
Davant les diferents opinions el portador de la moció, Joan Llodrà, es va mostrar satisfet “ja sabia que el PP era l’extrem, però el 80% de la sala dóna valor al diàleg i això és fonamental per solucionar el problema”.

Són tendència