Connect with us

Actualitat

La Fundació Trobada celebra els seus 25 anys d’existència

L’alberg que fins ara acollia transeünts en horari nocturn es convertirà en un centre de dia que funcionarà durant les vint-i-quatre hores del dia

La Fundació Trobada, que fa un quart de segle va néixer amb l’objectiu d’acollir i reinsertar a la societat les persones sense sostre a Manacor i a tota la comarca, va celebrar els seus primers vint-i-cinc anys d’existència amb una gran festa musical que se celebrà dissabte horabaixa a l’església del Convent. Durant l’acte, la gerent de la fundació, Noelia Hernández, va anunciar que l’alberg que fins ara funcionava acollia transeünts en horari nocturn “es convertirà en un centre de dia que funcionarà durant les vint-i-quatre hores del dia i els 365 dies de l’any”. Així l’aniversari de la fundació que fa vint-i-cinc anys va impulsar la família Garcia Prohens va convertir-se en un acte d’agraïment a totes les persones, entitats, professionals i voluntaris que durant aquest temps han “col·laborat en la tasca d’acollir i recuperar per a la societat les persones que no tenen sostre, ni feina, ni família ni amics que els puguin ajudar”, explicà un dels fundadors de la Fundació Trobada, José L. García.

A l’acte, a més d’un nombrós públic, també hi assistiren la primera tinent de batle de l’Ajuntament de Manacor, Catalina Riera; la regidora de Serveis Socials, Maria Isabel Bauzà; el president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat; la consellera de Serveis Socials i Cooperació, Fina Santiago; la consellera insular de Benestar i Drets Socials, Margalida Puigserver; entre altres regidors del consistori manacorí i representants públics.

Durant l’acte la gerent de la Fundació, Noelia Hernández, va exposar que durant el 2016 “hem acolit un total de 91 usuaris, la meitat del quals eren de nacionalitat espanyola i el 25% eren de Mallorca”. “Tot això fa que cada mes es registrin unes 600 pernoctacions a l’alberg, que compta amb vint-i-cinc places per a homes i dones”, afegí la gerent.

L’acte es va cloure amb un concert d’orgue que serví per estrenar diverses obres dels compositors José L. García, Xavier Gelabert i Guillem Riera, unes peces que interpretaren els organistes Nofre Morey i Bàrbara Duran.

Són tendència