Connect with us

Societat

La Generalitat xifra en tres milions la mobilització i titlla l’Estat de “vergonya d’Europa”

El Govern de Catalunya xifra en 319 les escoles tancades i augura que els catalans que han votat es podran explicar “per milions”

La Generalitat considera que a Catalunya s’han mobilitzat fins a tres milions de persones pel referèndum de l’1-O, a l’espera del recompte final que pot ser llarg i complex, donada l’excepcionalitat en què s’ha produït la consulta. Està per veure en quants vots es traduirà aquesta mobilització, donada la violència policial i els atacs informàtics soferts, diuen fonts de la Generalitat. Amb tot, el conseller de Presidència, Jordi Turull, ha dit que el govern espanyol haurà de respondre davant els tribunals internacionals per l’ús de la força per part de la policia durant el referèndum d’independència considerat il·legal per Madrid.

El portaveu del Govern, Jordi Turull, no va confirmar que anessin a denunciar a l’executiu espanyol davant cap tribunal, però va qualificar l’actuació policial “d’autèntica salvatjada” i “d’escàndol internacional” que s’ha saldat de moment amb 465 ferits, ha dit en el mateix moment en que va citar les càrregues, les pilotes de gomes i els gasos lacrimògens. L’Estat espanyol és la vergonya d’Europa”, ha afegit.

Són tendència