Connect with us

Oci i Cultura

Sant Llorenç organitza un concert en memòria de Santa Teresa de Jesús

Aquest concert el trobem dins el marc de la setmana dedicada a Mossèn Salvador Galmés

El batle de Sant Llorenç des Cardassar, Mateu Puigròs, ha presentat aquest dijous 20 d’abril el concert  Dard d’amor diví. Santa Teresa de Jesús i la música del seu temps que interpretaran els músics Jaume Compte, Guillermo Femenías, Irene Gili i Xisco Aguiló i amb les narracions de Maria Bel Riera i que es celebrarà el proper dissabte dia 22, a les 20.30 h a l’Espai 36. Aquest concert en la setmana dedicada a Mossèn Salvador Galmés.

Fa dos anys, es van complir exactament cinc-cents anys del naixement de Teresa de Cepeda i Ahumada, coneguda universalment com Santa Teresa de Jesús, després de la seva canonització l’any 1622, per S.S. Gregori XV. A aquesta corona de la canonització li seguirà, segles més tard, la proclamació, l’any 1970, com a Doctora de l’Església Universal, per S.S. Pau VI.

Ara es presenta aquesta celebració del V centenari del naixement d’aquesta gran dona, en forma de concert. No és un concert a l’ús, sinó un concert molt especial. Un concert en el qual, a més de la narració dels fets més importants de la seva vida, la veu de la santa es fa present a través d’una selecció dels seus propis textos, que seran recitats i amenitzats amb obres instrumentals i vocals dels millors autors espanyols del seu temps, i consagrats avui universalment, com Francisco Guerrero, Tomás Luis de Victoria, Luis Milà i Luis de Narváez, entre altres

Són tendència