Connect with us

Comunitat

Restauració i sales de festa no signen l’acord del nou conveni d’hostaleria de Balears

El salari de gairebé 140.000 treballadors del sector pujarà un 17% fins a 2021

El sou dels gairebé 140.000 treballadors de Balears sotmesos al conveni d’hostaleria pujarà un 17% en els propers quatre anys en virtut del conveni subscrit avui pels sindicats CCOO i UGT amb la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca (FEHM), majoritària en el sector .

“És un dia històric”, ha assenyalat el conseller de Treball, Iago Negueruela, en la presentació de l’acord al costat de representants dels sindicats i la patronal signants d’un pacte que no han subscrit les associacions hoteleres d’Eivissa, Menorca i Formentera ni les agrupacions d’empresaris de l’oci nocturn i la restauració.

La pròrroga del conveni, que té plena vigència perquè el pes de la FEHM li permet subscriure en solitari un acord d’eficàcia genera, estableix per al quadrienni 2018-2021 una previsió de pujada dels salaris del 5% cadascun dels dos primers anys i del 3,5% en els dos últims. A més de la pujada dels sous, l’acord contempla també la limitació de les externalitzacions, que no podran realitzar-se amb empreses amb pitjors condicions que les del conveni, i l’estudi de les càrregues de treball per vetllar per la salut dels empleats de la hostaleria.

Les patronals de restauració i sales de festa no se sumen a l’acord

Les patronals de restauració i sales de festa han abandonat la reunió del conveni d’hostaleria, anunciat ja que no subscriuran aquest pacte al·legant que l’increment salarial és inassumible, tot i que estaran obligades a acatar-lo.

Són tendència

© 2022 defrancdigital.com