Connect with us

Actualitat

El consum de llet arriba a mínims històrics

El sector lacti demana a les autoritats que es reforci la presència de lactis a les escoles

Inlac, la interprofessional làctia que engloba tot el sector, ha demanat aquest dimecres a les autoritats de les Balears que es reforci la presència de lactis en els menjadors escolars perquè els més petits puguin assolir la ingesta diària recomanada.

Segons alerten en un comunicat, Balears és el territori que menys llet va consumir durant l’any 2016, amb 53 litres de mitjana, un 13 per cent menys que l’any anterior. A més, segons l’Organització Mundial de la Salut, “com els nins i els adolescents passen una part important de la seva vida a l’escola, l’entorn escolar és ideal per obtenir coneixements sobre opcions dietètiques saludables i l’activitat física”.

Els lactis tenen presència en l’alimentació escolar; però, la seva freqüència és “irregular” i en alguns llocs “escassa o inexistent”. Per això, la Interprofessional Làctia ha sol·licitat a les autoritats que incrementin la presència de lactis a les escoles, contribuint a facilitar la ingesta mínima recomanada de, almenys, tres lactis al dia.

Són tendència

© 2022 defrancdigital.com