Connect with us

Comunitat

Educació convocarà mil places docents a les oposicions de 2018

L’objectiu és fer baixar el percentatge d’interins actual, que és del 37,4 %

La Conselleria d’Educació i Universitat convocarà el 2018 oposicions per a mil places de personal docent de les Illes Balears. Així ho ha comunicat avui el conseller d’Educació i Universitat, Martí March, acompanyat de la directora general de Personal Docent, Rafaela Sánchez, després d’haver fet la proposta a la Mesa Sectorial d’Educació.

March ha explicat que la Conselleria, en base a la disposició addicional de la Llei estatal de pressuposts de 2017, pot treure des del 2017 al 2020 a l’entorn de 3.000 places d’oposició. “La proposta que avui hem dut a la Sectorial és de mil places per 2018 i, a més, els hem proposat una mesa sectorial per calendaritzar l’oferta de 2019, 2020 i 2021 en base a les places que tenim. A més es convocarà una mesa tècnica per tenir en compte les aportacions dels sindicats i una mesa sectorial per debatre altres mesures d’estabilitats dels interins”.

“Les tres mil places el que volen es estabilitzar el sistema i les persones i els centres perquè tenguin l’estabilitat que ara  que no tenen” ha afegit March.

A les Balears hi ha actualment un dels percentatges de docents interins més elevat de l’Estat

La intenció de la Conselleria és convocar noves oposicions tant el 2019 com el 2020, amb mil places cada any. D’aquesta manera es podrà aprofitar al màxim la disposició de la Llei estatal de pressuposts de 2017 que autoritza les administracions públiques a disposar d’una taxa addicional d’estabilització en els exercicis del 2017, 2018 i 2019 de manera que els índexs d’interinitat puguin baixar a uns termes raonables.

A les Balears hi ha actualment un dels percentatges de docents interins més elevat de l’Estat, concretament d’un 37,14 % de mitjana, que correspon a 4.066 docents.

Són tendència