Connect with us

Oci i Cultura

emParaular: La força artística de la paraula

El públic omple els espectacles basats en la narració oral del primer festival de Manacor

La primera edició del festival emParaular ha proposat al públic tretze propostes que s’han pogut veure de manera gratuïta a diferents espais no convencionals de Manacor des de dijous dia 21 de setembre fins dissabte dia 23.

“El públic ha respost molt bé a aquesta primera edició, que segur que tendrà continuïtat i des del departament de Cultura estam molt orgullosos d’aconseguir tirar endavant aquesta nova proposta que, en plena època de les relacions virtuals, ha fixat l’atenció en narradors i narradores que conten històries cara a cara”, explica la regidora de Cultura i Turisme, Antònia Llodrà.

El festival s’inaugurà dijous dia 21 de setembre amb «La cançó com a memòria», una conferència cantada encapçalada per Biel Majoral que, acompanyat de músics, va omplir la sala d’actes de la Institució Pública Antoni M. Alcover. El claustre de Sant Vicenç Ferrer acollí les Lectures en Veu Alta, on diferents ciutadans llegiren fragments d’obres que ells mateixos havien triat i també les cançons i els romanços dels músics de Nou Romancer. Els espectacles de caire familiar arribaren dissabte al matí.

Els Dimoniarrus del Circ Bover aterraren a la Institució Pública Antoni M. Alcover. I l’actriu i narradora Jordina Biosca va fer volar Les Bruixes per la plaça de la Rectoria.

Dissabte capvespre va arribar la part més maratoniana del festival amb Històries a tres bandes. A partir de les 18 h començaren els espectacles de petit format en diferents racons amagats de Manacor, públics i privats, que els espectadors varen recórrer en diferents grups. Tots pogueren veure els espectacles, Fragments d’una nova estació, Jonàs, una subversió del mite de la balena i Paraula d’Arxiduc “que han ideat creadors com Eulària Arlés, Joan Miquel Artigues, Marga López o Miquel Àngel Torrens”, ha explicat el tècnic de Cultura de l’Ajuntament, Llorenç Carreras.

Per acabar el primer festival emParaular els espectacles varen endinsar-se dins els misteris de la nit. Dissabte vespre el cicle Misteri al parc, va omplir el parc municipal d’històries fantàstiques i misterioses. L’Hort del Rector Bordoy, Na Margalideta del Teatre, Miquel Palmer, La mort de l’assassí i L’últim recurs foren les petites històries que Sebastià Riera, Carme González, Pere Bonet, Toni Lluís Reyes i Jordina Biosca hi interpretaran a partir de les nou del vespre.

Des del departament de Cultura expliquen que les narracions del festival “han posat en valor la força de la paraula i han permès als espectadors poder gaudir de propostes inusuals i atractives en espais emblemàtics que prenen una nova dimensió quan se’ls utilitza amb una intenció diferent a l’habitual”.

Són tendència