Connect with us

Societat

La fiscalia denuncia per sedició les concentracions dels dies 20 i 21 a Catalunya

El fiscal de l’Audiència Nacional apunta a l’ANC i Òmnium com a organitzadors de les concentracions ciutadanes

El fiscal en cap de l’Audiència Nacional ha presentat una denúncia per sedició “pels fets del 20 i 21 de setembre de 2017” a Cataalunya. La denúncia no cita noms, però deixa entreveure que podia demanar responsabilitats a qui considera convocants de les concentracions ciutadanes, l’ANC i Òmnium.

El text del fiscal cita el discurs del president de l’ANC, Jordi Sánchez, en què diu que va dir: “Que ningú se’n vagi a casa, serà una nit llarga i intensa”. També cita el discurs del president d’Òmnium, Jordi Cuixart, “damunt d’un cotxe de la Guàrdia Civil” , que va cridar a la “mobilització permanent”.

En el seu escrit de denúncia, la fiscalia també cita els desperfectes als cotxes de la GuàrdiaCivil. Reconeix, però, que no s’han pogut identificar els responsables.

L’escrit explica que la llei diu que “quan una rebel·lió no ha arribat a organitzar-se amb líders coneguts, es reputaran com a tals els que dirigeixin els altres o portin la veu o firmin escrits o exerceixin actes de direcció i representació”.

Són tendència