Connect with us

Comarca

Bernat Servera, primer pregoner de les Festes de Pina

Les Festes de Sant Cosme i Sant Damià començaran aquest divendres, dia 22

Enguany les festes de Sant Cosme i Sant Damià de Pina arrancaran amb una novetat important. Serà la primera vegada que la inauguració d’aquestes es farà amb un pregó.

La persona elegida ha estat el mestre Bernat Servera “Miquelet”, nascut al municipi i qui tindrà l’honor de ser el primer pregoner de les festes del nucli urbà.

El batle de Pina, Jaume Lliteras, explica que “la idea de tenir un pregoner a les festes sorgí del COF Pina i ens va semblar una molt bona idea”.

Bernat Servera és mestre i un apassionat, estudiós i expert de la història de Pina. De fet, compte amb publicacions de recerca, ha fet feina en l’elaboració de l’arbre genealògic de les famílies de Pina i és l’encarregat habitual de fer visites guiades als diferents indrets del municipi d’entre els quals destaca sa Font de Pina.

El pregó se celebrarà a sa Font divendres dia 22 de setembre a les 19.30 hores.

Jaume Lliteras explica que “a partir d’ara les festes de Sant Cosme i Sant Damià començaran amb un pregó de festes, volem que la idea tingui continuïtat i farem feina per trobar cada any un pregoner o pregonera”

Després del pregó, hi haurà el III Concurs de tapes i pinxos de Pina, un concert i festa. Dissabte, les festes seguiran amb el sopar a la fresca i diumenge hi haurà un bon berenar i paella. Amb tot, els actes s’allargaran fins al diumenge 1 d’octubre.

Són tendència