Connect with us

Actualitat

Llucmajor ofereix mitjans i informació als pagesos i afectats per la Xylella Fastidiosa

Ho va fer amb una conferència col·loqui sobre el tema que va dur a terme Mateu Ginard, director general d’Agricultura

L’Ajuntament de Llucmajor ha volgut donar més informació, així com mitjans i serveis als pagesos i propietaris de terrenys amb arbres potencialment afectats per la xylella fastidiosa.

Així, va organitzar una xerrada col·loqui sobre el tema amb la intenció de posar els mitjans disponibles, ja que segons el regidor de Medi Ambient i Rural, Jaume Tomás, “és l’única cosa que ara per ara podem fer des de l’Ajuntament ja sia per col·laborar directament amb els afectats o fer de pont i posar-los en contacte amb la Conselleria de Medi Ambient.”

El col·loqui es va dur a terme al Claustre de Sant Bonaventura de la mà del director general d’Agricultura, Mateu Ginard. Hi van assistir prop de 80 persones.

“Els pagesos i la gent que té finques estan preocupats i necessitaven informació directa”, explica el regidor llucmajorer “l’arbre més afectat és l’ametller perquè és el que tenim més tot i que la xylella afecta oliveres, ullastres i vinya”

Ginard, per la seva banda, explicà als assistents que la Conselleria d’Agricultura fa passes per a combatre aquest bacteri: “s’ha demostrat que hi ha unes espècies d’ametlers que es veuen més afectats que els altres i es fan programes de replantació de les més resistents”.

Així mateix, advertiren que a títol particular és important mantenir els terrenys nets i en condicions perquè també s’ha demostrat que la xylella es propaga més en “finques velles, sense llaurar i generalment mal cuidades”, conclou Tomàs.

Són tendència