Connect with us

Manacor

Les obres d’electrificació del tren fins a Manacor començaran a principis de juny

L’execució del projecte ha estat adjudicat per un import de 25,4 milions d’euros a l’UTE integrada per les empreses Siemens, Man i la mallorquina Sampol

Les obres d’electrificació del tram Enllaç-Manacor han estat adjudicades per un import de 25,4 milions d’euros (més l’IVA) a l’UTE integrada per les empreses Siemens, Man i la mallorquina Sampol. El contracte d’obres es va formalitzar el passat dia 10 d’abril i està previst que durant el que queda d’aquest mes i el maig es facin els treballs preparatoris per començar les obres a principi de juny.

L’inici de les obres del tram Enllaç-Manacor coincidirà amb l’adjudicació i la signatura de les obres del tram fins a sa Pobla, que actualment està en fase de licitació per un màxim de 14,3 milions d’euros (més l’IVA).

Amb l’execució d’aquest projecte d’obres en el tram Enllaç-Manacor es comença a materialitzar el projecte prioritari que, en matèria ferroviària, havien fixat els Acords pel Canvi. L’electrificació completa de la xarxa actual és imprescindible abans d’abordar altres projectes de noves línies.

Les obres s’han posat en marxa perquè el Govern va decidir dur endavant l’electrificació amb càrrec als fons autonòmics amb la recuperació del 50 % mitjançant els fons europeus FEDER.

 

«Els trajectes Palma-Manacor, que actualment es fan en 60 minuts, es podran fer en 50 minuts i les freqüències actuals cada 60 minuts es convertiran en freqüències cada 40 minuts», va destacar Armengol durant la presentació del projecte. L’electrificació evitarà l’actual transbordament a l’estació d’enllaç.

Són tendència