Connect with us

Societat

Sense precedents: Macrooperació policial a Catalunya pel referèndum

14 detinguts, 20 investigats i 41 escorcolls

Macrooperació de la Guàrdia Civil sense precedents pel referèndum de Catalunya contra diferents conselleries i seus de la Generalitat en què s’haurien detingut 14 persones, hi hauria una vintena d’investigats i s’haurien fet 41 escorcolls.

Els agents estarien cercant documentació relacionada amb la celebració del referèndum de l’1 d’octubre per ordre del jutjat d’Instrucció número 13 de Barcelona. La causa és oberta pels delictes de desobediència, prevaricació i malversació i són una vintena els investigats.

A més de les quatre conselleries, els agents han entrat a les seus d’altres organismes de la Generalitat: a l’Agència Tributària, a l’Institut Català de Finances, al Centre de Telecomunicacions i Tecnologia de la Informació, el CTTI, i al Consorci de l’Administració Oberta de Catalunya.

En total, s’han fet 41 escorcolls, sis en despatxos ubicats en diferents seus oficials del govern de la Generalitat de Catalunya, segons ha assegurat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en un comunicat. El magistrat, a més, ha acordat l’escorcoll a tres empreses a Barcelona i a despatxos professionals no oficials i domicilis particulars.

El president Carles Puigdemont ha convocat el govern a una reunió d’urgència. En una declaració institucional, Puigdemont, acompanyat per tot el seu govern, ha acusat l’estat espanyol d’haver suspès “de facto” el govern de Catalunya i haver aplicat un estat d’excepció.

Milers de persones s’han concentrat als carrers de Barcelona com a senyal de protesta.

Són tendència