Connect with us

Manacor

Bel Fullana guanya el premi Ciutat de Manacor d’Arts Plàstiques 2017

Les autoritats i el jurat han donat a conèixer aquest dissabte el guanyador del concurs; seleccionat d’entre més de 70 obres

L’exposició de les obres seleccionades en el XXIV Premi Ciutat de Manacor d’Arts Plàstiques s’ha inaugurat aquest dissabte vespre a la sala d’exposicions del Complex S’Estació dins el marc de les festes de Setembre del municipi.


En total s’han exposat 17 obres d’entre les més de 70 que es van presentar al concurs. La varietat i la qualitat han estat la nota destacant de l’exposició d’enguany on també s’ha donat a conèixer l’obra guanyadora d’aquesta edició.
L’obra “Sex on the beach” ha estat la premiada. Una obra formada per cinc papers intervinguts amb oli, esprai, carbonet, llapis, cera i retolador i emmarcats en fusta que són un reflexa de la Mallorca més turística dels mesos d’estiu. Festa, alcohol i sexe. Una obra expressiva, colorada i irònica que ofereix la visió d’una altra Mallorca.

L’artista de l’obra és na Bel Fullana. Carrionera de 32 anys, és llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona. Ha exposat en diverses galeries d’art i ha guanyat altres premis d’arts com el de Felanitx o el de Binissalem. A l’octubre, l’artista té prevista una nova exposició a la Quartera d’Inca.

“Sex on the beach”; obra guanyadora

Cal remarcar també que en aquesta edició, la dotació econòmica del premi ha estat més elevada que en anys anteriors i ha arribat als 6.000 euros per a l’obra guanyadora.

El jurat d’aquest any ha estat compost per la comissaria i gestora cultura Pilar Rubí, el galerista Pep Llabrés, l’artista i guanyadora de l’anterior edició dels premis, Marta Pujades, i el gestor cultural Andreu Carles López.
A la inauguració també hi han assistit la regidora de Cultura i Turisme de l’Ajuntament de Manacor, Antònia Llodrà, els tècnics de l’àrea de Cultura i altres regidors de l’Ajuntament, així com alguns dels artistes de les obres seleccionades; Rubèn Torras Llorca, Llorenç Ugas, Fèlix Coll, Adrián Martínez, Avelino Sala, Su Alonso, Las Taradas, Cecilia Segura, Svantje Busshoff, Martí Monjo, Marcos López Juncal, Laia Ventayol, Astrid Colomar, Tomàs Pizá, Aina Albo, Bel Fullana i Fernando Daza.

La regidora ha volgut mostrar el seu agraïment a tots els que s’han presentat i ha senyalat com “Manacor s’està convertit en capital cultural de la comarca”.

Aina Albo, Fernando Daza i Ruben Torras han rebut una menció d’honor.

Totes les obres dels finalistes i la guanyadora romandran exposades fins al 14 d’octubre, a la mateixa sala d’exposicions del Complex de S’Estació.

Són tendència

© 2022 defrancdigital.com