Connect with us

Manacor

“El Cant de Sales” torna a Manacor

Gairebé 90 anys després, el diumenge de Pasqua es va poder escoltar recuperació d’aquest cant

Els Amics de l’Escola de Municipal de Mallorquí i l’Agrupació de Sa Torre han recuperat després de més de 80 anys el Cant de Sales o de Panades.

Aquest diumenge dia 16, coincidint amb el diumenge de Pasqua, diversos grups de gent de les dues associacions varen fer la demostració d’aquesta variant musical que s’havia perdut al municipi. Des de fa temps treballaven junts per a la seva recuperació.

La musicòloga Bàrbara Duran, que ha participat en aquesta tasca, ha explicat que s’ha intentat adaptar el Cant als nostres dies; i és que el document que ha permès aquesta recuperació data de gairebé fa 90 anys i és un document del Cançoner Popular de Catalunya. La que ha inspirat els cants “manacorins” és una que era cantada per les brodadores del taller d’en Peu de Rata.

Els Cants es varen poder escoltar després de gairebé un segle a l’entrada de l’església dels Dolors primer, al Convent, a sa Bassa, al Palau i finalment a la plaça Ramon Llull. El públic va respondre molt positivament i foren moltes les persones que s’interessaren per aquesta recuperació.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència