Connect with us

Actualitat

Llucmajor ha obert 175 expedients sancionadors per conductes incíviques

La majoria estan relacionades amb abocaments de residus

L’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Llucmajor ha obert 175 expedients sancionadors entre el mes de gener i el de juliol de 2017. Aquests expedients s’estan tramitant i poden comportar sancions d’entre 60 i 300 euros però, en el cas dels més greus, aquesta quantitat pot arribar als 3.000 euros.

Concretament, les infraccions principals són per vulnerar l’ordenança reguladora de la neteja viària, recollida i el tractament de residus sòlids urbans i també la de tinença d’animals. Així, han estat motiu d’obertura d’expedient mantenir solars bruts i sense tancar (46), dipositar restes de poda al carrer o contenidors (29), deixar residus fora dels contenidors de recollida (17), abocar residus perillosos com ara neumàtics o pintures (5), deixar cans amollats i/o no recollir els excrements (18), abocar residus a camins rurals (15) i 45 més relacionades amb altres conductes incíviques. Aquests expedients han estat oberts pels tècnics del departament de Medi Ambient i la secció PUMA de la Policia Local especialitzada en delictes contra el medi ambient. Així mateix, en alguns casos es compta amb la col·laboració ciutadana.

El batle de Llucmajor, Bernadí Vives (EL PI), explica que des de l’equip de govern (PSOE-MÉS-PI) “som conscients que sobretot en el tema dels residus hi ha mancances i per això continuam fent feina i feim campanyes informatives perquè la gent de cada vegada prengui consciència de la importància de fer un ús correcte dels serveis municipals, de respectar l’entorn i de complir normes bàsiques de convivència perquè tots volem tenir el municipi més net i en condicions. De fet, de cada vegada més ciutadans tenen clar que el tema de la neteja i l’entorn depèn de la voluntat i conscienciació de tots i nosaltres posarem els mitjans que siguin necessaris”.

250.000 EUROS ANY DE DESPESA EXTRA

Per la seva banda, Jaume Tomàs (MÉS), afegeix que les males pràctiques d’alguns dels usuaris que aboquen fems suposa una despesa extra de 250.000 euros cada any a l’Ajuntament de Llucmajor.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència