Connect with us

Comunitat

El Consell de Mallorca reafirma la seva intenció de rescatar el túnel de Sóller

L’Administració insular expressa el compromís de no prorrogar la concessió baix cap concepte

El ple del Consell de Mallorca ha aprovat aquest dijous la moció conjunta del PSIB, MÉS, PI i Podemos, que reafirma la intenció de rescatar el túnel de Sóller i expressar el compromís de no prorrogar la concessió en cap concepte.

La iniciativa cerca recolzar a l’equip de govern insular a l’hora de recórrer davant el Tribunal Superior de Justícia de Balears les mesures cautelars contra el rescat del túnel de Sóller imposades pel jutjat del Contenciós nombre 3 de Palma, assenyala en una nota de premsa el PSIB.

Els socialistes mantenen “l’expectativa que les últimes decisions judicials només suposin un retard en l’obertura efectiva de les barreres del túnel”, ha assenyalat el portaveu socialista en el Consell de Mallorca, Miguel Ángel Coll.

Ha reivindicat que el rescat de la infraestructura és “una qüestió de justícia que dóna solució a una demanda històrica des del consens”, ja que fins llavors ningú s’havia oposat al mateix. La iniciativa també especifica el compromís de tots els grups que la signen de no prorrogar la concessió en cap concepte, punt que ha estat aprovat per unanimitat.

El ple condemna els actes de turismofobia

Segons el conseller del PI Antoni Pastor “els missatges de les institucions envers el turisme han de ser responsables” i els fets recents “són totalment condemnables “.

El ple del Consell de Mallorca ha aprovat també una moció plantejada per Proposta per les Illes (el PI) de condemna dels actes de turismofobia que s’han produït a l’illa les darreres setmanes.

La moció recull el compromís de la institució insular en favor del turisme com “la principal font de generació d’ocupació i benestar en les Illes Balears” i es manifesta a favor d’un turisme “sostenible, equilibrat, de qualitat i ordenat”, ha informat el PI en un comunicat.

També es condemna la criminalització de l’activitat turística i de la crítica o el rebuig als excessos del model turístic actual.

La moció insta a Govern i al Consell de Mallorca a avançar cap a un model econòmic diversificat i un model turístic sostenible en el temps. Al Govern de l’Estat ho insta a transferir a la comunitat autònoma la gestió i control dels ports i aeroports de les Illes.

Segons el conseller del PI Antoni Pastor “els missatges de les institucions envers el turisme han de ser responsables” i els fets recents “són totalment condemnables “.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència