Connect with us

Manacor

Troben viu el bussejador desaparegut a Cala Romàntica

Es tracta de Xisco Gràcia, de 54 anys, que es trobava desaparegut des de dissabte passat

El bucejador, Xisco Gràcia, de 54 anys desaparegut aquest dissabte en la cova de Sa Piqueta a Cala Romàntica (Manacor) ha estat trobat viu aquest dilluns.

En l’operatiu, format per més de 60 persones, estaven participant, entre d’altres, integrants del Grup Especial d’Activitats Subaqüàtiques de la Guàrdia Civil (GEAS).

Segons ha informat el Servei d’Emergències 112, entre altres cossos participen la Guàrdia Civil, la Policia Local de Manacor, efectius de Protecció Civil d’aquest municipi i de Marratxí, el Servei d’Atenció Mèdica Urgent (SAMU) 061, la Unitat Operativa del Govern i personal de la Direcció general d’Emergències.

Cal recordar que després d’haver perforat la roca durant la nit del diumenge per poder accedir a la cavitat on podria trobar-se la víctima, aquest dilluns el Grup Especial d’Activitats Subaqüàtiques de la Guàrdia Civil (GEAS) ha prosseguit amb les tasques de cerca.

ES VA QUEDAR SENSE AIRE

L’home desaparegut es trobava bussejant amb diversos companys quan es va quedar sense aire en les bombones. Per aquesta raó, el seu grup va decidir que esperés en una cavitat de la cova amb aire mentre la resta anaven a cercar més bombones i a demanar ajuda.

Quan els companys van tornar, el bussejador no es trobava on l’havien deixat. Així doncs, els serveis d’emergència van rebre l’avís a les 23.18 hores del dissabte i va activar el protocol de recerca.

Són tendència