Connect with us

Actualitat

L’edifici dels Sementals de Manacor serà part del col.legi Simó Ballester

L’Ajuntament renuncia a l’inversió feta fins ara a l’edifici

L’edifici que ocupa l’antic solar del quarter dels Sementals és més a prop de convertir-se en part de l’escola Simó Ballester. Després de la darrera reunió entre els representants de l’Ajuntament i els de la Conselleria d’Educació i Universitat, “hem posat sobre la taula la proposta que els tècnics municipals han madurat durant l’estiu i que permet que la Conselleria transformi l’edifici actual en l’ampliació del Simó Ballester amb la partida econòmica de què disposa”, ha explicat la regidora d’Educació, Catalina Riera. A la reunió que ha tengut lloc a l’Ajuntament dimarts dia 12 de setembre, hi ha assistit la regidora d’Educació, Catalina Riera; el director general de Planificació, Ordenació i Centres, Antoni Morante; el cap de Servei de Centres, Jordi Escudero; i els tècnics municipals. 

Durant la reunió s’ha posat sobre la taula l’acord que pot desbloquejar el futur de l’edifici després de mesos i mesos de negociacions entre l’Ajuntament de Manacor, la Conselleria d’Educació i l’Institut Mallorquí d’Afers Socials. L’acord “bàsicament suposa que l’Ajuntament renuncia a allò que es va invertir en el nou edifici dels sementals”, ha explicat Catalina Riera. Amb tot, “serà la Conselleria la que assumirà el gruix de les obres per transfomar l’edifici existent en l’ampliació del Simó Ballester”, ha puntualitzat la regidora d’Educació de l’Ajuntament de Manacor.

Tant els tècnics com els polítics que han assistit a la reunió han valorat molt positivament l’acord proposat per l’Ajuntament i han definit la reunió com a“cordial, productiva i positiva”, segons han assenyalat els assistents. Ara els tècnics de la Conselleria d’Educació i els de l’Ajuntament de Manacor es posaran a fer feina per materialitzar l’acord. “Crec que tots hem sortit satisfets de la reunió, val la pena fer trobades i seure les vegades que faci falta perquè l’edifici dels Sementals formi part del Simó Ballester, hem de ser conscients que tenim una oportunitat única i que si la desaprofitam no hi haurà marxa enrere”, ha explicat la regidora d’Educació de Manacor, Catalina Riera.

Cal recordar que la Conselleria d’Educació i Universitat va aprovar la primavera passada el projecte de convertir el CP Simó Ballester en un centre integrat d’educació infantil i primària i ensenyaments elementals de música. Una mesura que es prenia amb el suport de tota la comunitat educativa i de l’Ajuntament. El projecte preveia utilitzar l’edifici sense estrenar de l’antic quarter dels Sementals, que es troba just al costat del Simó Ballester, per ampliar l’escola. Posteriorment la Conselleria d’Educació, per motius econòmics, va renunciar a convertir l’edifici dels Sementals en un edifici escolar integrat al Simó Ballester. Tot i això, després d’aquesta darrera reunió es reprèn el projecte d’ampliar l’escola amb l’edifici dels Sementals.

Són tendència