Connect with us

Oci i Cultura

Les ‘mirades de dignitat’ de l’Índia

L’Espai 36 de Sant Llorenç ha exposat aquest dies l’exposició del fotogràf Ángel Carretero que va participar del projecte ‘Ningún niño sin foto’

Àngel Carretero va viatjar a l’Índia per participar en el projecte “Ningún niño sin foto”. Va ser l’únic fotògraf de les Illes Balears que va ser seleccionat per formar part d’aquest projecte solidari de la Fundación Vicente Ferrer promogut pel fòrum de fotògrafs, associació de professionals de la fotografia d’Europa. En total hi van participar 20 fotògrafs de tot el món. L’objectiu era fotoggrafiar als nins i nines de Índia i donar-les al foto al mateix moment i observar la reacció. “No tenc paraules per expressar-ho, tocaven la foto i es pensaven que eren ells mateixos”, va explicar emocionat Àngel Carretero. Per a ell ha estat “el millor viatge de la meva vida, excepcional”. Hi tornarà, diu.

El viatge va tenir una durada de 15 dies i va començar pel sud, a Anantapur, seu de la fundació on estaven allotjats els fotògrafs i treballaven en el projecte; i va acabar la nord, on hi va anar per conèixer més l’Índia i on va captar una visió molt més personal.

“L’Ajuntament de Sant Llorenç s’ha volgut sumar a la iniciativa col·laborant i participar d’aquest projecte solidari i per això hem realitzat aquest exposició dins el marc de les Festes Patronals, amb un doble objectiu, per una banda donar a conèixer la realitat de l’Índia i la tasca que desenvolupa la fundació i, per altra, contribuir econòmicament amb el projecte”, va destacar el batle Mateu Puigròs. Les fotografies es posen a la venta i cada una se’n faran un màxim de 7 reproduccions.

La delegada de la Fundación Vicente Ferrer a les Illes Balears, Isabel Pizá, va explicar que els ingressos obtinguts d’aquesta exposició es destinaran íntegrament a un projecte de reconstrucció del llogaret de Chalakuru a l’àrea de Penukonda a la regió de Madakasira, Andhra Pradesh (Índia). Un projecte que donarà accés a una vivenda i vida digna a persones dels sectors més exclosos.

La Fundación Vicente Ferrer és una organització no governamental de desenvolupament compromesa en el procés de transformació d’una de les zones més pobres i necessitades dels estats d’Andhra Pradesh i Telangana (Índia) i d’una de les comunitats més vulnerables i que pateixen elevat risc d’exclusió social, els anomenats dàlits, els grups tribals i els que pertanyen a les castes més desfavorides

A les Illes Balears fou un dels primers llocs on se van gestar els inicis de la Fundación Vicente Ferrer. La delegació de les Balears és la comunitat d’Espanya que té més col·laboradors en referència al nombre total de població, quasi un 0,7 %.

Són tendència