Connect with us

Actualitat

Un gimnàs de s’Arenal de Llucmajor, va ser el punt de partida per intervenir més de 4 milions d’anabolizants

 Hi ha més de 40 detinguts

La Guàrdia Civil ha desmantellat amb detencions i registres a Mallorca, entre altres territoris d’arreu de l’Estat, una organització criminal que comercialitzava fàrmacs prohibits i altres substàncies, la majoria per al dopatge esportiu.

També aquesta banda internacional es dedicava al blanqueig dels doblers procedents d’aquesta activitat delictiva, ha indicat la Guàrdia Civil per mitjà d’un comunicat. Han estat detingudes en conjunt, 41 persones, 18 a les Illes, i tres més en qualitat de investigades .

Durant l’operació anomenada “Vitra”, la Guàrdia Civil ha efectuat 45 registres en habitatges, comerços i gimnasos de diverses províncies, i ha intervingut grans quantitats de medicaments il·legals i esteroides, anabolitzants, hormones, principis actius, excipients, i altres substàncies. Les investigacions van arrencar a principis de 2017 després de ser detectat un gimnàs de s’Arenal de Llucmajor, des del qual s’estarien dispensant aquest tipus de substàncies sense cap tipus de control sanitari i terapèutic amb el greu perjudici per a la salut dels consumidors que això suposa.

Els investigadors detecten com un dels empleats del centre esportiu subministra productes anabolitzants als seus clients. Estiren del fil, i es troben amb la xarxa més important que ha operat mai a tot Europa. Els investigadors calculen que la banda ha guanyat més de dos milions d’euros amb el seu negoci, i que tenia una agenda de clients de prop de 5 mil persones.

Són tendència