Connect with us

Comarca

Llucmajor: El Sermó de l’Enganalla és oficialment Festa d’Interès Cultura (FIC)

Després de la declaració aprovada per unanimitat pel Consell de Mallorca el mes de maig del 2016

La sala de plens de l’Ajuntament de Llucmajor va acollir el passat dia 12 l’acte de lliurament del diploma que acredita que el Sermó de l’Enganalla és oficialment Festa d’Interès Cultura (FIC), després de la declaració aprovada per unanimitat pel Consell de Mallorca el mes de maig del 2016. Aquesta declaració reconeix el valor patrimonial i cultural d’aquest discurs que es pronuncia el dia de Pasqua al convent dels franciscans de Sant Bonaventura de Llucmajor.

El diploma ha estat lliurat pel vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca, Francesc Miralles, al batle de Llucmajor, Bernadí Vives.

L’acte ha estat presentat per Adelina Gutiérrez, regidora de Cultura de l’Ajuntament de Llucmajor, que ha destacat que aquest reconeixement ha de servir per a “donar a conèixer i difondre aquesta joia que sentim tan llucmajorera” a l’hora que ha agraït la tasca de Miquel Sbert, ponent de l’expedient tècnic sobre el Sermó de l’Enganalla.

Sbert, autor també del llibret “El Sermó de l’Enganalla, una festa d’interès cultural” que es repartí entre els assistents al final de l’acte, ha destacat que “el Sermó de l’Enganalla “organitzat i viscut per la comunitat Franciscana” és “una demostració clara de patrimoni immaterial” i el titllà de “minimiracle llucmajorer” perquè és una festa viva que fa que el convent s’hagi d’obrir a les 7’30 perquè s’ompl de gent que no es vol perdre el sermó. Segons Sbert, el sermó reuneix els elements més importants del folklore “la dinàmica agonística i els elements verbals i no verbals”. Ha tancat el seu “sermó civil” dient que “hem rebut el sermó dels nostres avantpassats i l’hauríem de llegar als nostres successors”.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència