Connect with us

Comunitat

Matas diu que era “l’única persona del Govern” que no podia “contractar res”

L’expresident ha afirmat ser “el responsable polític” d’encarregar la construcció del Palma Arena

L’expresident del Govern, Jaume Matas, ha reconegut aquest dilluns, haver contactat amb el despatx dels germans García-Ruíz per ajudar a l’arquitecte alemany Ralph Schürmann en el disseny del poliesportiu Palma Arena.

Durant la seva declaració en el judici per la presumpta contractació irregular dels arquitectes d’aquesta infraestructura, Matas ha dit: “Jo dic als García-Ruíz perquè donin suport a Schürmann” perquè, segons ha explicat, “necessitava un despatx local que conegui la legislació ” Respecte a l’elecció de l’arquitecte alemany, a qui es va contractar per 9,4 milions d’euros, Matas ha dit que ell només va veure un informe de la Unió Ciclista Internacional (UCI) presentat pel que va ser el director general d’Esports, José Luis ‘Pepote’ Ballester en què s’explicava que era “l’únic arquitecte que podia realitzar el projecte en temps i forma”. “El pressupost es coneix fins que s’aprova en el Consell de Govern però jo ni conec ni he vist mai el contracte (per a la construcció del Palma Arena)”, ha afegit.

“Ja sé que només se m’ha acusat a mi, però aquí -en referència a una acta del Consell de Govern- també posa vicepresidenta”, ha respost sobre aquest assumpte en resposta a la fiscal Anticorrupció, Laura Pellón, durant el qual és el quart judici dins d’aquesta macrocausa. A més, Matas ha descartat que el Palma Arena fos la “major obra” de la legislatura: “Era un projecte estrella, però no el més important”. “Ni parlar”, ha dit després de ser preguntat per Pellón.

D’altra banda, Matas ha assegurat que era “l’única persona del Govern” que no podia “contractar res” tot i que ha afirmat ser “el responsable polític” d’encarregar la construcció del Palma Arena. Tot i això, ha dit que no va ser ell qui va demanar l’elaboració del projecte a la fundació Illesport, que estava a càrrec de Ballester.

Són tendència